Live streaming - Európa

Path|Európa
Contents

Program - MVM Energia Futam 2012

MVM Energia Futam 2012 - ALTrace

2012. szeptember 21. péntek

MVM Energia Futam járműveinek átvétele

Helyszín: Budapest, MTA parkolója

18.00-22.00 Regisztráció - a versenyzők csapatok érkezése, regisztrálása

18.30-23.00 Járművek átvétele - a műszaki bizottság átvizsgálja a járműveket, hogy megfelelnek-e a versenyszabályzatban leírtaknak

21.00-22.00 Sportszabályok – a csapatok számára kötelező sportszabályi oktatás és a sofőröknek vizsga


2012. szeptember 22. szombat

MVM Energia Futam

Alternatív Hajtású Járművek Versenye

A verseny helyszíne: Budapest, Széchenyi tér

07.30-09.00 Szabadedzés – a járművek finomhangolása

09.00-10.25 Időmérőedzés

A járművek rövid bemutatása és a pálya teljesítése repülőrajtból

10.30-10.50 Motorkerékpárok versenye

10.50-11.00     Átjáró nyitása

11.00-11.30 Napenergia meghajtású járművek és TanulmányAutók versenye

11.30-11.45     Átjáró nyitás

11.45-12.15 Áttalakított SzériaAutók versenye

12.15-12.30     Átjáró nyitás

12.30-13.30 Prototípusok és Verseny Autók versenye – Endurance

Szünet: 12.55-13.05 Zöld áram töltés - Átjáró nyitás

13.30-14.00     Átjáró nyitás

14.00-14.30 Famous futam - MVM Elektro GO-KART verseny

14:30-              a tér felének nyitás

14.30-15.00 Média próba – A média képviselői kipróbálhatják a járműveket

15.00-15.30 Eredményhirdetés, díjátadó

                        A pályán elért eredmények alapján, minden kategória első három helyezettjét díjazzuk.

15.00-19.00 SzériaAutók tesztje – a versenypálya egy részén

16.00-19.00 Nyitott BOXutca – az érdeklődők közelről megtekinthetik a járműveket

       (A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.)

jump to top of page

Ismét alternatív hajtású járművek versenyeznek Budapesten

MVM Energia Futam 2012 - Sajtótájékoztató

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. idén szeptember 22-én, most szombaton rendezi meg Budapesten az MVM Energia Futamot, az Alternatív Hajtású Járművek Versenyét a Lánchíd pesti hídfőjénél a tavalyi, európai fővárosban elsőként megtartott hagyományteremtő indulást követően. Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok csendes versenye mellett, az MVM Jövő Hídja rendezvény fiatal mérnökei mutatják be a fenntartható jövő tudományos eszközeit.

Tavaly ősszel kimagasló érdeklődés igazolta, hogy egy modern, izgalmas verseny keretei között is népszerűsíthető a környezettudatos gondolkodásmód, az alternatív, tiszta energiaforrások használatának bemutatása, az érdeklődés felkeltése. Az MVM Csoport tevékenysége során mindig is támogatta és elősegítette a nemzeti klímapolitikai célok megvalósítását, továbbá elébe ment a hazai és európai igényeknek. A társaságcsoport 2012-ben folytatja egyedülálló kezdeményezését, amelynek célja idén is a lakosság környezettudatosságának erősítése és az Európai Unió energetikai stratégiai célkitűzéseinek támogatása.

MVM Energia Futam 2012 - Sajtótájékoztató

Modern szemléletű, felelős nemzeti vállalatcsoportként az MVM felismerte, hogy a kreativitás és az innováció eszközeit kell a véleményformálás szolgálatába állítani, ezért a programsorozat idén a korábbiaknál is interaktívabb, meghökkentőbb, szórakoztatóbb elemekkel bővül majd.

Baji Csaba az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: „Az MVM Magyar Villamos Művek feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a széndioxid-kibocsátásmentes alternatív energia előállításának és felhasználásának jelentőségére, ezzel missziót vállalva a szemléletformálására." Hozzátette, hogy az idei MVM Energia Futam az MVM Jövő Hídja programmal közösen olyan egyedülálló, környezettudatos, innovációs és interaktív kiállítást eredményez, amely egyedülálló Európában és teljes mértékben Zöldárammal üzemel majd.

Az MVM Csoport leányvállalata az MVM Partner ZRt. néhány hónapja mutatta be környezetbarát Zöldáram termékét, amely garantáltan megújuló forrásokból származó villamos energiát kínál a KKV- és a nagyvállalati szektornak.

MVM Energia Futam 2012 - Sajtótájékoztató

A Futam – csendes verseny

A Futamon zömmel azok a ma is elérhető zöld technológiák vonulnak majd fel, amelyeket a járműgyárak akár már ma felhasználhatnak a környezet megóvása érdekében, de rajthoz állnak majd egyedi prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos hajtású motorok, gokartok, napelemes és sűrített levegő hajtású járművek is, amelyek egytől-egyig károsanyag-kibocsátásmentesen üzemelnek. Nem utolsó szempont, hogy a járművek nem járulnak hozzá a környezet zajszennyezéséhez sem, hiszen az alternatív hajtású járművek robbanómotoros társaikkal ellentétben szinte hang nélkül siklanak.

A szigorú szabályok alapján szervezett versenyek közben, a gyerekeknek egész nap lehetősége lesz kipróbálni az elektromos meghajtású gokartokat, és délután a felnőttek számára szervezett szériautó tesztelésére van mód. „Az MVM Csoport azt kívánja bemutatni, hogy az általunk támogatott környezetbarát technológia a mai ember számára is immár elérhető." - mondta el Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója. „Az eseményről nem hiányozhatnak az ismert, közéleti személyek sem, így különleges versenyzésre hívtuk többek között Kokót, Kozmann Györgyöt, és Görög Zitát, akik elektromos gokartokkal szállnak versenybe a 'Famous' kupáért."

Petis László a verseny technikai igazgatója elmondta, hogy közel 40 járművel regisztráltak a az MVM Energia Futamra, amelyek között nemcsak prototípusok, hanem átalakított szériaautók és motorok is szép számmal szerepelnek.

MVM Energia Futam 2012 - Sajtótájékoztató

jump to top of page

ALTrace Győr – a verseny, ahol mindenki nyer

ALTrace in Győr 2013A korábbi évek szakmai sikereire alapozva, ám új néven rendezik meg 2013. május 1-jén a ALTernatív hajtású járművek futamát Győrben. A látványos nemzetközi rendezvény számos újdonságot tartogat a résztvevők és az érdeklődők számára egyaránt.

Széchenyi István szellemiségét tartja szeme előtt a megméretettést rendező ALTmob start-up válallkozás, amelynek tagjai 8 év tucatnyi ALTernatív hajtású járművek versenyének tapasztalatai alapján úgy döntöttek, ideje nagyobb pályán, professzionális keretek között, nemzetközi szinten megrendezni a környezettudatos innováció eddig is kimagasló érdeklődés által kísért fesztiválját.

ALTrace számunkra fontos

Az „ALTrace Győr 2013 - ALTernatív Futam" célja – a korábbi ALTernatív futamokhoz hasonlóan – olyan kreatív mérnöki megoldások, innovatív ötletek élményszerű bemutatása, amelyek hozzájárulhatnak az alternatív mobilitás, a környezetet óvó közlekedés szemléletének elterjedéséhez. A hagyományokhoz híven a különböző technológiával (elektromos, hidrogén, napelemes, sűrített levegős) felvértezett járművek számos kategóriában (többek között Prototípus, Szériaautó-átalakítás, Verseny Autó) állhatnak rajthoz a futamon.

ALTrace technology

Idén bár 1 napos de valóban színes rendezvény várja a szakmai érdeklődők mellett a családokat, baráti társaságokat. Aki nem tud személyesen eljönni a kisalföldi megyeszékhelyre, az www.ALTrace.com weboldalon keresztül élőben követheti az eseményeket. A rendszeresen frissülő közvetítés immár 3 nyelven lesz elérhető, így a világ bármely pontjáról nyomon követhetőek lesznek a futamon induló INnovátorok.

Tudományok Hídja - ALTrace 2013 Közösen a jövőért!

„Közösen a jövőért" mottóval az ALTrace Győr csapata együttműködik a Tudományok Hídja szervezőivel – utóbbi kezdeményezés a tavasz folyamán országjáró körútra indul.

Aki saját találmányával rajthoz állna a versenyen, az 
www.ALTrace.com/hu_HU/gyor internetes oldalon adhatja le a nevezését 2013. április 15-ig.

Találkozzunk május 1-jén Győrben!

jump to top of page


ALTrace in Győr 2013 - Live Stream

No elements to display

Hungary races

ALTrace in GyőrALTrace in DebrecenMVM Energy Race

Newsletter

Event calendar

Upcoming events

Twitter

Google +

 

Facebook