Live streaming - Európa - ALTrace Győr 2013

Path|Európa|ALTrace in Győr|ALTrace Győr 2013
Contents

ALTrace Győr – tiszta verseny az élhetőbb jövőért

ALTrace Győr 2013Május 1-jén, szerdán ismét környezetbarát járműcsodák veszik birtokba a győri Nádor aluljáró környékét. A 45 alternatív hajtású jármű nemes versengése érdekes szakmai eseménynek, egyben kellemes családi programnak ígérkezik.

Nyolcadik éve ad otthont a kisalföldi megyeszékhely a jövő energiaforrásait kutató, saját találmányaikat felvonultató csapatok nemzetközi versenyének. Míg a sűrített levegővel, elektromos árammal, napenergiával, hidrogénnel hajtott két-, három- és négykerekű járművek érmekért, kupákért küzdenek egymással, a társadalom figyelmét is felhívják arra, hogy közeleg a rendszerváltás a járműiparban. A benzin, gázolaj egyre drágább, egyre kevesebb van belőle, miközben továbbra is mindenki közlekedni akar. Az alternatív mobilitás témája szinte minden országban nemzetstratégiai témává nőtte ki magát. Az uniós törekvésekről a www.ALTmob.com portálon olvasható részletes, grafikonokkal illusztrált elemzés.

ALTrace piktogram EN

A kreatív győri fiatalok által start-up vállalkozásként elindított verseny az elmúlt években Széchenyi Futam néven vált ismertté, az eddigi tapasztalatok és sikerek nyomán azonban nemzetközi megmérettetéssé nőtte ki magát, így a név is megváltozott. Az ALTrace Győr versenyszámain idén rajthoz áll gyakorlatilag valamennyi hazai műszaki felsőoktatási intézmény képviselője is.

A helyszín a már megszokott, Monaco hangulatát idéző Nádor aluljáró és környéke, amelyet Győr város vezetése bocsátott a szervezők rendelkezésére. Az AUDI Hungaria Motor Kft. idén arany fokozatú szponzorként támogatja a futamot, sőt a négykarikás autógyár egy Spirit különdíjat is felajánlott. A verseny fővédnöke Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára. A LIDL áruház továbbra is rendelkezésre bocsátja parkolóját, itt kerül kialakításra a boxutca és a különböző szolgáltatóegységek.

ALTrace Győr 2013 plakát

Petis László versenyigazgató bízik benne, hogy a verseny túlmutat önmagán, és a győri aszfalton felvonultatott technológiák közül minél több ötlet megjelenhet a jövő járműveiben. Elmondása szerint az informatikai iparágban már létezik hasonló kezdeményezés (Bridge Budapest, http://www.bridgebudapest.org), viszont a járműipar sokkal összetettebb terület. Az itt bemutatkozó saját fejlesztésű alternatív hajtású járművek szinte biztosan a koncepció szintjén maradnak, ám aki részt vesz a versenyen, olyan tapasztalatokat szerez a jármű megtervezése, megépítése, és versenyeztetése során, ami meghatározza mind a szakma jövőjét, mind pedig az egyén életútját.

Az ALTrace Győr technikai újdonságaként – a szervező ALTmob Kft. és az S&T Consulting Hungary Kft. együttműködésének köszönhetően – az S&T díjmentes CREO szoftvert, támogatást és oktatást nyújt a versenyen induló, oktatási intézmények által delegált csapatoknak. 2014-től a versenyen csak CREO szoftverrel készült járműmodellekkel lehet indulni.

Találkozzunk május 1-jén Győrben!

jump to top of page


Previous Table of contents Up Next

ALTrace in Győr 2013 - Live Stream

No elements to display

Hungary races

ALTrace in GyőrALTrace in DebrecenMVM Energy Race

Newsletter

Event calendar

Upcoming events

Twitter

Google +

 

Facebook